"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikan itu ialah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu,kekuatan itu kekuatanMu,kekuasaan itu
kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindungan Mu.Ya Allah jika rezekiku masih di atas langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah,jika sukar
mudahkanlah,jika ia (dari yang) haram maka sucikanlah,jika masih jauh dekatkanlah,berkat waktu Dhuha,Keagungan, Keindahan, Kekuatan dan Kekuasaan Mu,
limpahkanlah kepada hamba-hamba Mu yang saleh. Amin

February 28, 2012

Aku takkan menyesal.

Assalammualaikum..

Mood aku takkan menyesal!

Sejak dua tiga menjak nie semua serba tak kena
Means macam decision yang dibuat tak direstu
Terkadang nak menyesal, tp gagah kuatkan semangat
That is the rite decision!

Memang hidop nie sinonim dengan perasaan menyesal kot
Sebelum buat keputusan, rasa 'condifent' bagai bak kata 'Adnan Sempit II'
Selepas dah dapat keputusan, mula lah ternampak kelemahan keputusan tuh satu persatu
Apa, patutkah aku menyesal?

Cuma kadang kala aku terfikir jugak
Mungkin barangkali bila adanya suatu penyesalan
Baru kita belajar menghargai sesuatu yang amat bernilai
Baru kita mengerti hidup bukan seperti tidur makan enjoy!
dan
Baru kita mengerti kenapa kita diberikan rasa penyesalan tu.

Betol lah pepatah ini,

LIFE-sometimes u think everything is ok..but its not~

Pernah dulu berkali-kali aku menyesal
Dan sekarang aku menyesal lagi!



P/s :
Sedang pujuk hati untuk tidak menyesal. Tapi dalam masa yang sama, hati cakap 'TIPU, kau sebenarnya menyesal gila'

No comments:

Post a Comment

Lots of Love for your comments. Thanx!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...