"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikan itu ialah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu,kekuatan itu kekuatanMu,kekuasaan itu
kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindungan Mu.Ya Allah jika rezekiku masih di atas langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah,jika sukar
mudahkanlah,jika ia (dari yang) haram maka sucikanlah,jika masih jauh dekatkanlah,berkat waktu Dhuha,Keagungan, Keindahan, Kekuatan dan Kekuasaan Mu,
limpahkanlah kepada hamba-hamba Mu yang saleh. Amin

February 13, 2012

Memang lelaki mcm tu ke?

Assalammualaikum...

Harinie aku dapat 1 berite.
Dia kawen lagi satu n what the hell bini dia tak tawu menahu langsung.
dan berita tu buat aku rasa terkejut,
menyampah, dan rasa geram dgn kaum lelaki!



Kenapa lelaki mesti mcam tu?
Dah ada anak bini
Nak lagi menggatal.

N the reason y dia kawen
sebab perempuan tuh bole support kewangan dia.
Cehh.
Laki macam nie bagi aku langsung tak patut di respek!

Memang lelaki mcm tu ke?
Bila ada masalah kewangan, terus tak hargai si isteri.
Kenapa tak penah terpikir,
itu mungkin ujian Allah dalam rumahtangga.
Seteguh mana kasih sayang bila ada badai kat lautan.
Ade ke rumahtangga yang tak penah suram?

Mungkin isteri ada kelemahan.
Tp tak bolehkah berbincang, say what the problems amongs them
Dari pegi menikah senyap-senyap tu?

N kenapa masih ada perepuan yang suka meruntuhkan rumahtangga orang lain?
Kalau kau anak dara tua sekalipun, pergilah carik yang masih single terlajak.
Kau tabur duwet semata-mata nakkan lelaki yang sudah berkeluarga.
Kalau bende tuh jadi kat kau, ape yang kau rasa?
Kenapa tak bole pikir?

Baik tak payah kawin pon tak pe!
Kau kawen, tp sekadar namanya kawen. What the hell?


P/s: Kadang-kadang rasa sedih bila pandang muka perempuan tu. Dia still anggap lelaki dia takkan berkawin lain. Hebatnya dia.

No comments:

Post a Comment

Lots of Love for your comments. Thanx!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...