"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikan itu ialah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu,kekuatan itu kekuatanMu,kekuasaan itu
kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindungan Mu.Ya Allah jika rezekiku masih di atas langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah,jika sukar
mudahkanlah,jika ia (dari yang) haram maka sucikanlah,jika masih jauh dekatkanlah,berkat waktu Dhuha,Keagungan, Keindahan, Kekuatan dan Kekuasaan Mu,
limpahkanlah kepada hamba-hamba Mu yang saleh. Amin

April 5, 2011

Cuaca mendung, tapi hujan takkan turun-


Assalamualaikum..


Hari ini cuaca mendung. Bukan menandakan nak hujan, tp memperlihatkan kesedihan sy. Waaaaaaaaaaa hari nie perasaan yg tak okei, kiciwa, sedey, tak larat datang bertubi-tubi. So, untuk kali nie cerita sy mestilah cerita yg berendingkan sedey. Alahai.

Bila diri rasa give up, terus semua sendi saraf, otak, feeling jd jam. Apa yg ada dalam fikiran juz ayat n intonasi negative jerk. Hati cuba lawan cakap 'aku ok, aku ok' tp hakikatnya balek rumah baling beg sekola terus pegi katil. Pastu apa lagi kalau perempuan, menanges laa!! Opp opp sy tak menanges ya, sy maseh kuat! Yelah tu~ Betol betol betol!

Kecewa tak korang bila benda yg kita buat bersungguh-sungguh akhirnya jadi macam sampah dan hanya layak masuk recycle bin ja? Padahal korang semalaman tak tido, tak makan, tak leypak semata-mata nak hasilkan satu keje yg bagus. Last-last dapat komen yg sgt mengoyakkan hatimu...time tuh apa yg korang akan rasa? Down or more improve? Okei okei, lets say la korang suka kononnya dapat meningkatkan lagi prestasi korang tp tipu sgt kan kalau korang tak terasa kecewa langsung, paling kurang pun 50km paling dalam kat hati kita msti ada rasa kiciwa. Normal la manusia, cepat lemah bila di kutuk. Okei, itu yg sy rasa.

Then datang pulak seorang hamba Allah nie mengungkit sejarah silam korang. Dahla korang tengah kiciwa, pastu ada pulak yg berminat lagi nak tambahkan mood burok korang. Apa korang rasa time tuh? Lempangkah? Buat tak taw kah? Cerita yg die ceritakan semula kat kita tu plak sebenarnye sepesel kes dalam hidop korang. Anggap macam korang penah terjatuh sebab sejarah silam tuh dan bersusah payah bangunkan semula hidop korang, aleh-aleh ada plak yg saja nak spoilkan mood korang. Korang punyalah susah nak lupakan cerita tuh n bila dah lupa cerita tu datang balek. Ishh rasa macam nak jerit je. Tp takpe, air mata simpan okei. Buat muka selamber ok! Cakap kat die 'Ade aku kesah?' dengan confidentnye dan blah. Okei setel. Tapi sy tak buat pun macam tuh, siap sudi mendengar lagi ade. Tapi dalam hati sape yg tahu kan. Muka cool jerk. Haha. Bwk motor pun dah melelong sb terpikirkan balek cerita lama tuh. Huhh!


Sampai rumah terus teringat belog burok nie. Rasa nak menanges sampai tahun 2012 jerk tanpa henti. Bolehkah? Menanges untuk banyak sebab. Tak tido, tak makan, takde mase, kecewa, sedey, geram, letih, dan everything. Ape, ingat tuh ka jalan penyelesaian die? 


So now im give up. Tu jerk nak bgtaw. Tapi untuk esok sy mesti kembali sihat dan comel seperti selalu. Hikhikhik. Sebabnye sy tak nak jatuh lagi macam dulu. Masa yg ada jd sia-sia. Seperti tema hidop sy sekarang, ecehhhh siap tema tuuuuoooo!! 'Just Follow My Life'. Dah takde mase nak pikir kenapa itu terjadi, kenapa sy yg perlu terima, mengapa bukan dia, kenapa, mengapa, sampai bila? Sampai bila nak habeskan masa berpikir benda-benda yg kita sendiri tak tahu jawapannya kan? Dan bak kata kakak sy, 'Kita selalu lupa rukun iman yg pertama, bila kita ingat, baru kita taw kita tak penah kesorangan'. Terima kaseh kakak. Sayanggggg kamu~

Adat resam hidup, ada naek, ada turun

Semoga esok baek-baek saja. Tuhan, permudahkanlah segala-galanya untukku pada hari esok.


Ohh macam tak pecaye sahabat baek sy tuh smbung master kat UK. Ekhh? Tipu la!!
Photobucket

No comments:

Post a Comment

Lots of Love for your comments. Thanx!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...