"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikan itu ialah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu,kekuatan itu kekuatanMu,kekuasaan itu
kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindungan Mu.Ya Allah jika rezekiku masih di atas langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah,jika sukar
mudahkanlah,jika ia (dari yang) haram maka sucikanlah,jika masih jauh dekatkanlah,berkat waktu Dhuha,Keagungan, Keindahan, Kekuatan dan Kekuasaan Mu,
limpahkanlah kepada hamba-hamba Mu yang saleh. Amin

January 13, 2014

Vitamin C SR Shaklee. Superb!


Assalammualaikum..


Harini harimau 'mengaum' lagi...Bonus shaklee dah masuk mcm biasa..Yeyyyyyyy..Syukur.. ;)

Actually sejak dua menjak terlibat dengan Shaklee, banyak sangat pengalaman yg sy dapat. Terima kasih Allah temukan sy dengan Shaklee...sb masih ramai kat luar yang tak biasa dan tak tahu langsung kat mana ISTIMEWANYA Shaklee  <3 center="">

Oke..harini sy nak kongsi pengalaman sejak mengamalkan VITAMIN C SUSTAINED RELEASE SHAKLEE. Woowwww kesannya gedebak gedebum!! No pains anymore..Heheh

Pains dari maksud jerawat, jeragat dan sewaktu dengannya. Kulit terasa macam baby gitewww. Jerawat nak naik pon takut-takut. Asal nak timbul je, sy telan sebijik Vita C and after that...toinkkk!! Lesap! Trust me because I said it from my experience. ^_^


                      
    Yang tablet tengah besar tu VITA C..Yang hijau tu ALFALFA
Wajib ambil dua jenis vitamin ni setiap hari taw.


Jom kita view apa lagi KELEBIHAN mengamalkan VITAMIN C SR SHAKLEE:

✿ Membentuk Kolagen
- Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.
Memperbaiki Simptom Pendarahan
-Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
✿ Peningkatan Sistem Imun 
- Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.
Memerangi kanser 
- Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.
✿ Mencantikkan Kulit 
- Pengambilan Vitamin C hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
Memperbaiki Insomnia 
- Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.
✿ Mengekalkan kolestrol sihat 
- ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.


Siapa yg perlukan?

1) PEROKOK –asap rokok merosak bioflavanoids dan vit c dengan cepat. Perokok memerlukan extra bioflavanoids dan vit c utk melawan kerosakan sel dari asap rokok

~ perokok pasif juga memerlukan extra bioflavanoids dan vit c
2) ELDERLY
3) Penderita asma dan alergi
4) Penderita kencing manis 
5) Orang yang terkena jangkitan kerana bioflavanoids dan vit c dapat mengurangkan risiko infeksi
6) Penghidap hypertensi – dapat menurunkan tekanan darah
7) Orang yang stress – dpt mencegah stress dan proses pemulihan stress dapat dipercepat dengan mengambil bioflavanoids dan vit c
8) Sesiapa yang nak jaga kesihatan

Apa yang "SPECIALNYA" tentang VITA C?

Formula baru ini ditambah dengan CITRUS BIOFLAVONOIDS iaitu Lemon, Orange, Grapefruit dan Hesperidin 
(Fungsi hesperiden bersama citrus bioflavonoid membantu keadaan seperti hemorrhoids,varicose veins, and poor circulation (venous stasis). Membantu blood vessels dan reduce inflammation). Penambahan bioflavonoids iaitu pigmen yg larut air dgn antioksidan, antiallergenik dan sangat diperlukan untuk penyerapan vitamin c.

Bioflavonoid terhasil daripada bahagaian berwarna sayur-sayuran, buah-buahan , bunga, herba dan bijirin. penyelidikan telah menunjukkan bahawa bioflavonoids bertindak sebagai:


♡ anti-radang

♡ anti-alergi
♡ anti-virus
♡ anti-kanser

*Bioflavonoids ada 4 jenis. Citrus Bioflavonoids adalah selamat dan tiada kesan sampingan serta selamat untuk ibu hamil.

Beskan VITAMIN C Shaklee? Harga cuma RM90++. 180 biji. Jimat sehingga 6 bulan. Cubalah! Pasti anda takkan pernah menyesal. :)

Miss Ruby [SID: 997485]
018-4718098

No comments:

Post a Comment

Lots of Love for your comments. Thanx!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...