"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikan itu ialah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu,kekuatan itu kekuatanMu,kekuasaan itu
kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindungan Mu.Ya Allah jika rezekiku masih di atas langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah,jika sukar
mudahkanlah,jika ia (dari yang) haram maka sucikanlah,jika masih jauh dekatkanlah,berkat waktu Dhuha,Keagungan, Keindahan, Kekuatan dan Kekuasaan Mu,
limpahkanlah kepada hamba-hamba Mu yang saleh. Amin

September 8, 2010

Cerita tersaYang saya

Kalau aku punyai sakti...
       Akanku panjangkan saat-saat kebahagiaan itu...
                  Sehingga tiada langsung masa untuk derita mendekatiku.......

Salam...n gud morning everyone...

Alhamdullilah...harinie sudah smpai hari ke penghujung Ramadhan....terasa sedey kerana Ramadhan akan berlalu pergi....semoga amal ibadah kita sama-sama diterimaNya..

Selesai solat suboh berjemaah bersama abang dan ibu sy, sy terasa nak menjengok belog nie utk seketika..even mata sudah terase berat tp sy tetap gagahkan diri mengupdatekan belog..
arghhh sedapnye tido time nie....kenape yea?

Actly, sy baru smpai pagi kelmarin di kampung...sgt teruja...bila kat uma mcm-mcm sy wat...1stly, sy kemas blik yg berhabuk..then sy kemas sikit-sikit uma, after dat sy try-try tolong my mum masak utk berbuke...mlm td sempat leypak dgn kakak-kakak ipar...seronok sgt....long time tak jmpe diorang...suke!!!

Neway, sy maseh engat jnji sy nak updatekan cte sy kat Jalan TAR...even mud nak bercerita dah habes, tp takpelah...sy gagahkan jua...JANJI MESTI DITEPATI kan!!!

D short storykan, 3hb september harietue, sy n de geng telah berpakat-pakat nak cuci mata di Jalan TAR n masjid India...niat nak bli bju ryer, tp sy dah terbeli awal pon mse kat s.alam tue...so, i juz crik-crik tudung yg bes nak matchingkan dgn bju rye sy..so far, jmpe jgk lastly....mcm nak pengsan je jalan-jalan kat situ..dengan sesaknye, btol-btol terase mcm kat dalam tin sardin n sy sardin yg menggelupur nak keluar dr tin tu!!!

Sy tertarik dengan sorang pakcik d Jalan TAR....pakcik tu dengan gaya rocknye smbil memegang gitar, bergaya seperti seorang penyanyi di khalayak ramai..dari pemerhatian sy, pakcik tu mcm agak kurang waras...dia seolah-olah terlalu fanatik dengan lagu yg di maenkan di salah sebuah kedai yg ada kat sne..mmg sume mata pandang diela..tp die wat mcm takde pape je..mungkin Allah dah tarik akalnye...even sgt kelakar namun mmg agak kasihan...kawan sy smpat jgk snap gmbar dgn pakcik tu...comeiyl katanya..

Habes shopping ktorang agak kelam-kabut cri tmpt utk berbuke...sb tak sempat, rushing pnye rushing last-last dapat jmpe bazar yg sgt mahal mknnnye, then ktorang cr port utk berbuke...lastly, tepi jalan n atas longkang.. anak dara sapela kan..burok perangai tp so sweet...niela yg akan jd kenangan terindah pada ktorang 1 day later...

Then, ktorang solat n bersihkan diri di masjid putrajaya...sgt teruja...sgt lawa la...sempat jgk ktorang snap beberapa keping gmbar yg kiut-miut...hehe...



















Masa di Masjid Putrajaya, ktorang terserempak dengan seorang pakcik yg bekerja sebagai cleaner di situ... sgt kasihan melihat dia...tersentuh hati sy ketika melihat dia menyapu smph di dataran masjid...sy melihatnya dari jauh, dia kelihatan agak gembira bila ade sekumpulan muslimah yg sudi menghulurkan sedikit makanan kepadanya...ktorang mengambil beberapa keping gambar bersamanya...dan rupa-rupanya dia bukanlah orang Malaysia..tp seorang muslim...semoga Allah melimpahi rahmat ke atasnya...

Kerana mereka aku bahagia,
          dan kerana mereka juga kesedihanku menjauh...

Huhu...so, niela ctenye..sy dah pendekkan..mst korang borink nak bce kan..ahakz!!!
Pasnie nak tido..tp kwn kite ajak g shopping plak...adeiiii...mcm malas...ape pendapat korang??

-INILAH CERITA TERSAYANG SAYA-
(Be a wonderful memory....)

* Kalau ade mse teringin nak pegi tarawikh kat masjid Putrajaya...taun depan insyaAllah...

Sekian, salam syg dr miss Rubie untuk sume...

2 comments:

Lots of Love for your comments. Thanx!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...