"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikan itu ialah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu,kekuatan itu kekuatanMu,kekuasaan itu
kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindungan Mu.Ya Allah jika rezekiku masih di atas langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah,jika sukar
mudahkanlah,jika ia (dari yang) haram maka sucikanlah,jika masih jauh dekatkanlah,berkat waktu Dhuha,Keagungan, Keindahan, Kekuatan dan Kekuasaan Mu,
limpahkanlah kepada hamba-hamba Mu yang saleh. Amin

May 28, 2011

::Berkat pengantin, InsyaAllah::


Assalamualaikum..

Huhh hari kenyang sedunia setelah menjelajah di seluruh pelusok negeri kedah semata-mata nak penuhi jemputan walimatul urus dari sedare. Tak sangka ramai benar keturunan sampai tak penah kenal pon!

Tapi bukan itu yg nak di ceritakan, yg lebey besnya, td sy terserempak..eh bukan! terkenan..eehh bukan jgk! emm bahasa sopannya ternampak lah dua orang jejaka kachak! Wowww...nice view babe! Pi mai pi mai pon depa tuh sedare mara sy jgk. Owhh dalam hati terkenan tp sebab ade pertalian keluarga terus tak nak. Tak tak, nak nak nak!

From 3 buah rumah kenduri, the last rumah tuh la yg paling best. Kenduri gempaq, jumpak pulak dengan jejaka gempaq...perghhhhhh mmg bes! Nak snap pix, kamera tak bawak. Cehh padahal tanak kluarkan kamera handphone murah, bila snap je pix jd blur. Takpe takpe, simpan dalam kepala otak nih. Sampaikan bila on the way nak balek rumah td terus tertido dan terus termimpi jejaka kachak tuh dan terus terasa nak kawen. Haha.

Sempena musim cuti sikola nih kan, everyday ade je jemputan kenduri kawen even di luar or dalam kampung. Dahla semua tuh wajib pegi, kalau tanak dengar mummy membebel kan, takot nt anak dara die nih takde sape yg nak datang kenduri pulak, so terpaksa lah pegi even malas teramat sangat. Last-last bila di pikirkan balek, patut pegi kenduri sebab nak dapat berkat pengantin, mane tawu tup tup kte yg pegi nih akan menyusul pulak naek pelamin nanti. Owhhh gedik sungguh!!

Tadi jerk dah pegi kenduri 3 buah rumah dari 4 buah. Huhh mao muntoh ijo kat situ jugak sbb terlebey telan. Haha. Tp yg besnye harini dah jmpak membe lama yg mmg sgt lama tak jumpak dan merangkap kawan baek sy ketika zaman kanak-kanak ribena di uitm arau dulu. Pehhhh "Shima,kamu sungguh cantik dan menawan yaaa". Tapi kitorang tak sempat snap pix. Takpe sy paham org tgh syibok kan. Habes sume lupa tyme tuh.


Perghhh cun kot! Thanx incik google for being my inspiration...=)

Sebenarnye dalam hati terengen gler kot nak pakai baju cantik-cantik mcm tuh, nak rasa jadi raja sehari, nak suke suke pakai inai penoh sampai ke kaki, nak jgk dapat hadiah banyak-banyak, nak try posing ala-ala model kat pelamin tuh n nak jgk rasa ada suami. Wah wah wah...itu semua angan-angan. Entah bila sampai jodohnya. Ada jodoh semua tuh insyaAllah termakbul kan.

Seminggu kat rumah, hari-hari asek bincang pasal tema betunang, nikah dan kenduri plus dengan wedding planning lagi. Haha. Have fun taw even kakak-kakak berseloroh

"Boipren pun takde, belajar tak habes-habes lagi, bakal nak jadi laki pon takde lagi, kije pon blom lagi, tp angan-angan dah tinggi tuh"

dan sy balas dengan slumbernye

"Tyme takde sape la bole plan itu ini, bile dah ade mesti tergedix-gedix nak kawen kan. Msti takdenye plan mcm-mcm nih, yg penting kawen"

Hahaha haha haha.

Ape ape pun, Tahniah untuk semua pengantin baru dan bakal menjadi pengantin or bakal menjadi tunangan orang or bakal menjadi isteri orang. Semoga bahagia hingga ke akhir hayat.

Jadi isteri/suami solehah/soleh taw!!


My feveret song! Tyme wedding nt wajib ade lagu nih.


Owhh penangan pegi kenduri kawen sgt terasa kot. Nak kawen nak kawen nak kawen! Tp bakal pengantin dah lari!!! Orang laen pulak taknak aku!


Ehh kenapa entry sejak dua menjak nih pasal kawen jerk!
Photobucket

No comments:

Post a Comment

Lots of Love for your comments. Thanx!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...