"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikan itu ialah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu,kekuatan itu kekuatanMu,kekuasaan itu
kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindungan Mu.Ya Allah jika rezekiku masih di atas langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah,jika sukar
mudahkanlah,jika ia (dari yang) haram maka sucikanlah,jika masih jauh dekatkanlah,berkat waktu Dhuha,Keagungan, Keindahan, Kekuatan dan Kekuasaan Mu,
limpahkanlah kepada hamba-hamba Mu yang saleh. Amin

May 25, 2011

Stalker alam maya!!

Assalammualaikum.. Selamat Malam to all stalkers!! Hehe.

Hope yang baca entry nih pon mmg stalkers jgk! Woooo skodenk ea??

Stalker tuh ape ehh?
Stalker tuh pengintip/penjejak. Paling sesuai sekali penyangak!!

Tapi stalker entry nih nak berkisahkan tentang dominant stalker nowadays,
"Stalkers alam maya"

Korang, salah ke kalau kerjaya stalker? Ada tak dalam undang-undang? Akta berape ehh? Kalau betol ada, alamatnya mmg dah kena masuk jail ler nie. Pehhhh.....

Sebenarnye kan, jadi stalker nie sgt best! Enjoy gler babe! Orang tak tahu pon kite buat kije jahat belakang diorang kan? Haha.

Apa yang korang skodenk ehh mase jadi stalker terhebat tuh? Agak-agak ape yang korang crik tuh macam ape yang sy carik tak?
Let's skroll down!

1- Inih paling hot! Stalk on Fesbuk, twitter, blabla...Tapi niat baeklh. Juz wanna know ape bende boipren/gerlpren korang buat bila di belakang korang. Kalau tiba-tiba ade kayu 10, dah tak lama la tuh time gunung berapi nak meletus...cepat lariiiiiiiiiiiiiii!!!!

2-
Jengah, jengok, ushar n curik! Yelaaa, tbe-tbe terjumpak si abu persis Jang Geun Suk ke, sergio ke, marimar ke, nora elena ke, nur amina ke, delvin ke, mao di curik itu koleksi gambar buat peneman malam. Hehe.

3-
Sebab terlalu kagum dengan kecantikan cik timah nih, sampai tak bulih tido malam, so tiap-tiap hari rase nak berblogging jerk. Tiap-tiap hari jugak pegi mengintip ape entry terbaru dalam belog cik timah tuh. Tiap-tiap hari jugak pegi curik pic-pic yg ade dalam belog cik timah. Last-last sampaikan cik timah terperasan dan terus disable right click semua picture dia. Nah, padan muka! Sape suruh tanak jadi follower kan? Takpe, teruskan berstalker mangsa laen!!

4- Wanna stalk ex-boipren/girlpren punye fesbuk, friendster, twitter, formspring! Haha. Kot-kotla dia dah edarkan kad jemputan kawen dengan org baru dalam fesbuk tuh after break seminggu je dengan kita kan. Kononnya dia engat kita tak dapat tawu tapi rupa-rupanya putus bersebab. Tak sepahaman alasan yg dikasi, tapi sebenarnya dah lama bertukar menjadi buaya darat. Cissss! Sepatutnya dari dulu lagi dah jadi stalker!!

5- Kadang-kadang terpaksa stalk fesbuk member baek semata-mata nak tahu keadaan die. Bila silaturrahim dah di putuskan, di blocknye sekali kite dari fesbuk die, so sb kite masih anggap die kawan sehidup semati, sayang sangat, so tak bulih lari dari perasaan nak tahu condition die. Sihatkah? Frustkah? Marah aku lagi kah?

Emmm...ape lagi ehh? Banyak lagi kot. Tapi dah tak larat nak list di sini.

Actually kan, stalker nih is one thing can be said sbg keje tak baek, tak elok di amalkan. Tapi tuh sume depend on tujuan kita either untuk kebaikan or keburukan. Tak salah kalau stalk belog cik timah kalau juz tujuan nak bace entry-entry die yg bermanafaat, tapi akan menjadi kesalahan bila kita stalk untuk curik idea die, fitnah die n anythings yg tak baek la.

Ape-ape pun, for me, kerjaya stalker tuh bole buat untuk suke-suke jerk. Actually macam nak tengok "Ape bende la mamat nih buat after aku dah takde? Boley hidup ke or dah mati pun?" Boley la tawu serba sikit pasal die dari status update die di twitter/fesbuk kan. Tapi bende tuh tak penting sgt pun, cuma kekadang kite terasa suke-suke nak tawu.

Ada jgk almost dari suami/isteri, diorang stalk untuk tawu either partner diorang tuh setia or curang kan. Menyamar la jadi janda muda ker, duda hensem ke kan, tapi effect die tersangatla besar. Mungkin sumtime bende nie jadi besar, tapi pada asalnye takde pape pun. Bercerai-berai pun dah jadi perkara biase bile dah dapat stalk!


"Apa-apa pun yang dilakukan, ia bergantung sepenuhnya kepada tujuan dan matlamat asal"


Jangan nakal-nakal yer all stalkers!!
Ok, baiiiiiiiiiiiiiii........
Photobucket

No comments:

Post a Comment

Lots of Love for your comments. Thanx!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...