"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikan itu ialah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu,kekuatan itu kekuatanMu,kekuasaan itu
kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindungan Mu.Ya Allah jika rezekiku masih di atas langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah,jika sukar
mudahkanlah,jika ia (dari yang) haram maka sucikanlah,jika masih jauh dekatkanlah,berkat waktu Dhuha,Keagungan, Keindahan, Kekuatan dan Kekuasaan Mu,
limpahkanlah kepada hamba-hamba Mu yang saleh. Amin

July 8, 2011

Ohh! gila rindu!!

Assalammualaikum..


Ohh! Gila rindu!

Kalau dulu, bila hari-hari mengadap benda yang sama, mesti mulut bising, membebel-bebel macam mak jemah, busan busan buhsaannn,
tapi sekarang,
bila benda tuh dah tak ada, rasa rindu mula bertapak...ecehhhh


Iyalaa, macam mana tak rindu bila..
lepas nih dah tak dapat pegang alat GPS lagi, total station pun dah menjauh, tripod pun taknak di dukung dah, pita ukur dok sembunyi dalam stor jerk,
Dahtu tak dapat berkampung dan berpayung ramai-ramai di bawah panas terik matahari yg macam 1 jengkal je dari kepala dan
bila lagi boleh nak menggelapkan muka macam sebelum-sebelum nih..


Ohh! gila rindu!

Bila lagi nak survive as a surveyor
Bila lagi nak jadi sibuk macam surveyor yg dapat projek besar
Bila lagi nak bising pasal kije yg berlungguk-lungguk tanpa rehat even sabtu ahad pon
Bila lagi??


Ohhh...!! gila rindu!

Bila kije semua dah settle,
Bila Prof dah cakap OK,
Bila semua dah setuju,
Pakat-pakatlah berbbq dan berendam di sungai air jernih,
Bila lagi semua nih boleh berulang?



Tyme sukan memang hari paling best,
Mana taknya,
Yang lelaki dah bertukar jadi pon pon boys,
Seyes comeil
Seyes celupar mulut diorang
Tapi tanpa diorang memang tak hot sukan tuh
Atlit-atlit pulak sangatlah hebat
Dari Survey camp first sampai third kamilah juara!!
Tapi semua tuh dah berakhir....

Ohh!! gila rindu suasana sukan yg dah macam pasar malam!


Ohh...gila rindu nak bersiar-siar dengan geng rumah nih!!

Bila lagi kita boleh bergaduh-gaduh manja?
Bila lagi boleh bercakap pasal rahsia-rahsia rumah nih?



Owhh.........gila rindu wehhhhhhh!!!!!


Ok, bye. Nak pegi menanges!
Photobucket

No comments:

Post a Comment

Lots of Love for your comments. Thanx!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...