"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikan itu ialah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu,kekuatan itu kekuatanMu,kekuasaan itu
kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindungan Mu.Ya Allah jika rezekiku masih di atas langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah,jika sukar
mudahkanlah,jika ia (dari yang) haram maka sucikanlah,jika masih jauh dekatkanlah,berkat waktu Dhuha,Keagungan, Keindahan, Kekuatan dan Kekuasaan Mu,
limpahkanlah kepada hamba-hamba Mu yang saleh. Amin

October 11, 2011

With lots of love for my mum and dad.

Assalammualaikum...

Mood: Missing my daddy and mummy.

Warghhh........mcm dah lama je tak balik kampung...almost in 2 weeks i think! Sengal, baru 2 minggu jerk aku dah termimpi bagai mak ayah aku kat kampung nuuu..

Dua tiga menjak yang lepas aku termimpi satu bende yang ngeri...uhh scary gler mimpi aku tuh...my mum, my dad meninggal! N yang paling tak logiknye aku mimpi arwah nenek aku yang dah meninggal tuh meninggal lagi sekali. Ape kejadahnya mimpi nih? Mesti kes aku tak basuh kaki n tak bace doa tido..wingwingwing~~~

Bab mimpi tuh aku tak kesah, tapi yang aku kesahnye, aku dah dapat satu feel yang terok gler. Tak bole nak describe cemane rase kehilangan person yang betol-betol berharge dalam hidop. Uhh terok jugak aku nanges dalam mimpi tuh. Horrible betol!

Aku terpkir, macamane aku nak survive hidop bile mak ayah takde, while im still studying
Aku terpkir lagi, sape nak take care pasal life aku after dis..
Then aku terpkir lagi, sape nak jadi wali aku tyme aku nak menikah nt..

Oohhh the third tuh tak bole blah kan...haha!

N then, tetibe je aku tersedar...ucapan pertama lahir dari hati, alhamdulillah....rupa-rupanya itu semua mimpi..bukan kenyataan...

Then, I call my mum..aku story sume mimpi tuh..mak aku tergelak-gelak jer then beliau cakap that dream means aku 'makan kenyang'. Im asked her back; "Makan kenyang ape plak mak?" Yelah,,makan pape la sampai kenyang sangat...

Tergaru-garu aku sebab tak paham...Ohhh tibe-tibe terengat!

"Ha'a la mak...b4 tido td memang makan kenyang gler...sampai-sampai rumah terus tertido"

Haha...nope, actually b4 mimpi tuh, I really miss my dad n my mum...aku terengat nak call mereka, tapi asek terpaksa di postponekan je..macam la sibok sangat kan! huhh!

Anyway, aku sangat-sangat bersyukur dengan adanya my mum n dad dlm hidop aku. N kadang-kadang tuh penah terasa berdosa sb aku penah abaikan mereka satu waktu dulu...because of sumone else. That is the worse thing I ever done! Demn!! Now, Im realize who I am without them and all my life are for my 'mak' n my 'ayah'. Terima kasih Tuhan.

Pix my dad xde sb beliau tak suke bergambar n beliau not well now =(
I luv u muah muah, mak ayah!


If they are still around,

let us never forget to love them more than ever
and if they are not, let us remember their
unconditional love and pass it on.
Let us always remember to love our parents
because we only have

One Mother

and

One Father

in our life time

No comments:

Post a Comment

Lots of Love for your comments. Thanx!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...