"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikan itu ialah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu,kekuatan itu kekuatanMu,kekuasaan itu
kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindungan Mu.Ya Allah jika rezekiku masih di atas langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah,jika sukar
mudahkanlah,jika ia (dari yang) haram maka sucikanlah,jika masih jauh dekatkanlah,berkat waktu Dhuha,Keagungan, Keindahan, Kekuatan dan Kekuasaan Mu,
limpahkanlah kepada hamba-hamba Mu yang saleh. Amin

October 2, 2011

YOU GET WHAT YOU PAID FOR

Assalammualaikum..

Actually title nih aku dapat dari 1 belog pasal photographer. He's mention pasal bayaran untuk foto n segala bagai lahh. Tapi aku nak pinjam kejap tagline die nie.

Bro, my pleasure~ ce tengok sini!

Dalam bahasa melayunye "Anda dapat apa yang anda beri". Kalau tak paham lagi, sila jumpak incik google n then korang translate ke bahasa ape pun yang korang paham..siam ke, korea ke n ape-ape jelah. Janji korang paham. Baru senang nak bace ceriter aku nih. Hikhik. Pelempang kang!

Aku suke tagline nih. Sebab aku suka membebel. Membebel sebab yang tak patut. Tak patut sebab tak pikir. Tak pikir sebab tak pegi sekola. Tak pegi sekola sebab pemalas. Arghhhh ape kejadahnya nih? Oke-oke sambung balik.

Cerita pertama: Aku nih jenis kuat membebel. Asal nak sume bende yang murah, tp asal rosak je aku salahkan barang tuh. Tak guna punya barang! Habes dua hengget aku ko sapu, last-last tak bole pakai pun.Cittt!! Kononnya geram sangat-sangat la tu kan, tapi sepatutnya aku mesti engatkan diri awal-awal lagi, 'U get what u paid for'. Kan kan kan? Len kali beli la Marie Kay ke..Simply Siti ke..LOL!

Cerita kedua: Itu satu hal, yang satu hal lagi, ade sekian sekian manusia nih jenis yang tak pandai deal. Nak cakap tak sikola, dah amek degree pon. Almost nak paid utk one services tuh dengan harga yang sangat low. Tak kire la service ape pun, asal bole je nak yang paling murah tp superb! Itu apek bole bangkrap la gara-gara dia! Actually mmg sume orang nak murah kan, tp agak-agaklah. Kalau bende tuh sepatutnye mahal, tak bole la kte lingkopkan kedai si apek. Kadang-kadang tu bayar, nak cakap masyuk tak sgt pun, setakat kopi panas je lepas, tp bile sembang pasal services bukan maen, maw grand-grand. Gler belagak. Bile tak dapat mcm yang dihajati sgt tuh, mula la keluar ayat mcm orang yang tak berpelajaran..Ehh bro.. Mane aci babe! Lu dapat ape yang lu bayar laa!!

Cerita ketiga: N then korang adela terbagi..terbagi oke! terbagi bestfwen 4eva korang copy sikit assement korang, dah tengok muke die tuh mcm cicak mati kutu je, terpakse la kesian kan.. tp korang dah pesan jangan copy sume, buat ayat sendirik, but at last, hampeh jugak. Habes engko n die dua-dua dapat telur ayam jer. Pastuh sape yg student uitm tuh ripit la paper lagi sekali.haha..Pehh ini bikin hati panasss beb! Bila hati panas jiwa mula mengganas. Pastu mula la nak sembur "U should paid for what u have done to me!" haha...taderkla, I mean, diri sendiri tuh patut berengat, dah engko copy assement die, ko kne la pandai sikit cara menipu. And ko patut sedar ko tu meniru..meniru kena ade tagline nih "U get what u paid for"...dah name meniru kan, setakat C jela korang bole dapat. A? Jangan harap!


Oke, jom continue kije. Challowwwss all peeps!

P/s: Buzy siapkan assement wedding planner. Kononnya jadi Project Manager. Amek kursus ukur tanah. Tang mana tah relate both of them? Ada kene mengena ke dengan tagline "U get what u paid for"?? Konpius.

No comments:

Post a Comment

Lots of Love for your comments. Thanx!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...