"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikan itu ialah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu,kekuatan itu kekuatanMu,kekuasaan itu
kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindungan Mu.Ya Allah jika rezekiku masih di atas langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah,jika sukar
mudahkanlah,jika ia (dari yang) haram maka sucikanlah,jika masih jauh dekatkanlah,berkat waktu Dhuha,Keagungan, Keindahan, Kekuatan dan Kekuasaan Mu,
limpahkanlah kepada hamba-hamba Mu yang saleh. Amin

February 27, 2014

My pressure blood Normal because of Vita Lea Shaklee!

Assalammualaikum..


::Kisah benar. Just sharing from my Experience::


Dulu saya anemia. Tak engat dah bape. Tak amik kesah pun dulu-dulu. Sebabnya kurang makan seafood. Eh bukan kurang, mmg tak makanlah. Pernah masuk hospital sebab denggi, sekali denggi dah takde, tapi pelik kenapa ada dua orang doktor yang masih sibuk ambil tekanan darah sy and stil tak bagi sy keluar ward. 

One day sorang doktor ni tanya, "U ni mmg dari dulu ada masalah darah kurang ke?" Soklan tu di tanya after dua beg darah already done di tambah untuk saya. Sy iyekan jela. Memang dah tahu sejarah sy. Tapi dah faham kenapa dorang sangat risau, rupanya after dah masukkan darah pon still darah sy tak naik-naik. T________T

Then doktor nasihat bla bla..pastu baru give permission keluar ward. Yeyyy. Tak fikir dah time tu darah rendah ke apa ke, what I want is free from hospitalized. Hehe. Simptom darah rendah kalau nak tau, CEPAT NAK PITAM, LETIH, CEPAT PUCAT, PENAT, JANTUNG BERDEBAR..etc etc. All of this I have ok. Tapi still abaikan je. Muda lagi mindset cakap. 

Lastly. Allah gerakkan hati nak cuba satu supplement ni. VITA LEA Iron by Shaklee. Just cuba org cakap. At least ada rasa nak sihatkan diri. Tu pun after many years jugakla. Hihi. Almost in 1 month, sy try vitalea ni, stp kali telan je mual smpai nak muntah siap pening lagi. Dasatnya healing crisis die. But sy tak penah rasa nak stop because sy nampak perubahan from one day to another day. Dah takde rase tiba-tiba bangunan bergegar, dulu selalu rasa cmtu. Nak pitam. Sekarang makin tak rasa penat sgt. Penat stil ade, but stil can walk. Takdela macam dulu, asal penat je, terbaring lemah. Ha amek kau. Hehe



Inilah bentuk tablet Vita Lea. Bau macam pudina je. Dont worry kay untuk people anti-bau tu

Then, paling surprise nye...Jeng Jeng Jeng!! Tekanan darah sy now 87!!! Normal beb!! wowwwwww. Itu pun after tak tersengaja pegi check tekanan darah..Kalau dah labur duit mstilah tak sabar nak tengok hasil kan? Takkan nak rugi je melabur tapi hasil apa pun tarak. Kita dahla kais pagi je kais malam takde. hehe. Syukur Alhamdulillah. Syukur Allah temukan sy dengan Shaklee Vita Lea.

Now, sy yakin, produk yang baik pasti hasilnya baik kan. Tak payah pegi berubat bagai, kalau produk dah bagus, why not kita akuikan? So sy stuck dgn Shaklee, sy JATUH CINTA dengan shaklee, sy takkan berpaling tadah lg. Shaklee my only one. My Lovely. Ecewaahh over mak!

For who have symptoms like me, I suggest find & try Vita Lea from your SID ye...from me pun boleh. Trust me, Vita Lea terbaik sangat for those have ANEMIA and for PREGGY WOMAN with problem of HB Low. Saya niat berkongsi this experience for anyone yang masih tercari-cari ubat or produk bagus untuk kesihatan sendiri. Not only for catch up my sales...no no no. Itu nombor last-last kot. Shaklee is sharing. Sharing for everyone. Sharing for your knowledge, Sharing to get a good health. Sharing is caring rite?

With Sincere,

-Ruby-

No comments:

Post a Comment

Lots of Love for your comments. Thanx!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...