"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikan itu ialah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu,kekuatan itu kekuatanMu,kekuasaan itu
kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindungan Mu.Ya Allah jika rezekiku masih di atas langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah,jika sukar
mudahkanlah,jika ia (dari yang) haram maka sucikanlah,jika masih jauh dekatkanlah,berkat waktu Dhuha,Keagungan, Keindahan, Kekuatan dan Kekuasaan Mu,
limpahkanlah kepada hamba-hamba Mu yang saleh. Amin

April 25, 2014

Ostematrix. Tak sama. Ada Bezanya!



Alhamdulillah. Masih ada kesempatan lagi nak coret-coret sikit kat sini. Masih dengan cerita OsteMatrix shaklee. Biar semua sampai muntah baca entry shaklee je sejak dua menjak ni..hehe.

Well. I am Shaklee Independant Distributors u know!  Hehe. 

But saya bukan nak overclaim benda tak betul. Selagi boleh share benda yang banyak manfaat ni, why not kan? 

Ok. Lets start dengan perbezaan kalsium Shaklee (OsteMatrix) dengan kalsium lain dekat pasaran.

Ramai anggap kalsium ke supplement ke vitamin ke, semuanya sama kan? Yelah ejaan nama pun sama. Vitamin C shaklee, vitamin c xyz, semua sama. Hehe.

Bukan begitu sayang. Sama ke KALSIUM SHAKLEE dengan kalsium yang ada kat luar tu? Jawapan saya, TIDAK!!

Kalsium adalah berbeza satu sama lain. Pil-pil kalsium yang ada sekarang adalah seperti calcium carbonate, calcium lactate, calcium citrate, calcium gluconate dan sebagainya. Yang MEMBEZAKAN kalsium shaklee dengan kalsium-kalsium ni adalah kerana kandungannya! 

OsteMatrix mengandungi Magnesium, Vitamin D, Zinc, Copper, Manganese yang mana apabila kalsium diambil bersama vitamin D, hasilnya tulang dan gigi yang kuat. Tapi tu tak cukup lagi..

Sebab tulang yang kuat perlu MELEKAT antara satu sama lain. Oleh sebab tu, OsteMatrix di lengkapkan dengan mangan, boron, copper dan sebagainya sebagai simen.

Lagi satu endapan kalsium pada tubuh takkan terjadi kerana kalsium shaklee telah di lengkapkan dengan magnesium, boron dan lain-lain ini dan seterusnya tak akan terjadi risiko batu karang seperti yang pernah di perkatakan "bahayanya kalsium"  ini.

                    

OsteMatrix jua dihatiku!

Cuba anda nilai dari segi kualiti. Apa yang anda dapat setelah anda laburkan duit untuk supplement-supplement yang anda telah pilih. For me, I choose somethings that can GIVE me more! Somethings valuable. Choose the right one. Yang betul-betul berbaloi dengan jumlah wang yang anda laburkan. 


Jangan la pula terlalu sayangkan duit tapi tak sayangkan kesihatan. Tugas kita menjaga kesihatan yang Allah dah anugerahkan. Sihat itu anugerah. Ye kan?



Kandungan OsteMatrix lebih dari kalsium biasa

Sebab tu I highly recommend OsteMatrix ini kepada :

✿ Ibu hamil 
✿ Ibu yang menyusukan anaknya  
✿ Wanita yang pernah melahirkan anak
✿ Mereka yang mempunyai masalah allergy pengambilan bahan-bahan tenusu seperti susu.
✿ Mereka yang selalu mengalami sakit kaki, sakit sendi, sakit di bahagian tulang belakang, sejuk-sejuk
   badan, rasa bisa di tapak kaki, kebas atau terasa seperti kaki dicucuk-cucuk dengan jarum.
✿ Mereka yang mudah keletihan dan tidur yang kurang membuatkan golongan ini mudah letih dan
    sukar untuk bangun tidur.
✿ Sakit kepala yang teruk dan berhari-hari.
✿ Mereka yang sedang menjalani fisioterapi.
✿ Mereka yang mempunyai masalah pecah-pecah di telapak kaki dan rekahan di tumit kaki.
✿ Mereka yang mengalami PMS yang sangat teruk sehingga terpaksa mengambil pil penahan sakit 
    setiap kali datang bulan.
✿ Mereka yang mempunyai masalah kesihatan yang berkaitan dengan darah.


                             
 
Macam biasa. Trademark saya. Cuba dahulu baru anda Jatuh Cinta

Kalau dah jatuh cinta atau nak jatuh cinta dengan OsteMatrix, jangan curang pula. Jadilah pengguna setia sehingga tua. Baru tulang dan gigi, kuat dan sihat kan?


FB: Aisy' Humaira  
FB pages:  Love.Healthy.Life with Shaklee
SMS/Wassup:  018 4718098
COD: Hulu Langat, Ampang, Wangsa Maju, Bandar Sri Permaisuri, Kepong




No comments:

Post a Comment

Lots of Love for your comments. Thanx!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...