"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikan itu ialah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu,kekuatan itu kekuatanMu,kekuasaan itu
kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindungan Mu.Ya Allah jika rezekiku masih di atas langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah,jika sukar
mudahkanlah,jika ia (dari yang) haram maka sucikanlah,jika masih jauh dekatkanlah,berkat waktu Dhuha,Keagungan, Keindahan, Kekuatan dan Kekuasaan Mu,
limpahkanlah kepada hamba-hamba Mu yang saleh. Amin

September 19, 2010

Akanku Jumpa Syurgamu RAMADHAN

Salam all readers~


Cuba korang playkan video kat bawah nie...utk sape-sape yg bulum tgok lagi lar...sape yg dah layan video nie, pe salahnye dengar n tgok lg sekali kan..ahakssss...



dan...

Hayati lirik ini sekali yaaa...

 Nadia Aqilah Bajuri – Akan Ku Jumpa

Ku mengatur langkahku
Berjalan tanpa bayang-bayangMu
Langit dan bumi setia menemaniku
Matahari menyinar tak pernah berpihak padaku
Ku kepanasan tanpa perlindunganMu

Hari berganti hari aku masih teguh menanti
Hadir diriMu dalam hidupku ini
Rasa kecewa ada bila kaki penat berlari
Namun yakinku Kau kan ku temui

Ku takkan pernah cuba berhenti
Langkahku mencari cinta
Yang ku tahu hanya untuk diriku
Kan ku terus cari sampai hujung dunia

Kerna ku tahu akan ku jumpa diriMu
Dan ku kan terus menempuh mimpi-mimpiku selalu

Ku lihat semua gembira
Bila mengenali erti cinta
Senyuman ku beri hanya duka
Bila ingin teman untuk berbicara

Cinta jangan sembunyi
Mataku kabur mencari
Hadirlah dalam hidupku ini
Cinta jangan engkau pergi bila langkahku cuba
Untuk mengejar diriMu


-LIRIK YG SGT BESSSSSSSS- 

Hmm...sudah?? Korang mesti tawu kan inila lagu tema SyurgaMu Ramadhan.. cte nie best, mengusik naluri keperempuanan sy..mana taknye, even sy baru lyn episod last arietu mase tgh bes nak rye kat umah, mmg touching habes larrr....mmg cte nie penuh keinsafan, terer giler diorang hayati watak masing-masing..

Ok, sy nak salute artis-artis drama nie bole???

Walau kaki ku penat berlari,
Ku tahu Engkau menantiku di sana...
Memang kadang-kadang aku kecewa..
Memang kadang-kadang mataku kabur mencariMu..
Tapi cintaku ada bersamaMu..
Dan ku yakin Engkau sentiasa mendekatiku..
Tuhan............


* dah berapa round sy asek maenkan lagu nie...harharhar~


Salam Syawal,

2 comments:

  1. Sedap la lagu ni kak rubi..
    tak pernah tengok pun drama Syurgamu Ramadhan. Apa pun lagu ini sungguh sedap. (^_^)

    ReplyDelete
  2. larr...femes kot cte nie..
    tyme kite tgh pose 2...
    km balek kmpg arietu smpat gak tgok ending die..
    sedey giler

    lagu nie de bes..insaf kan~~

    ReplyDelete

Lots of Love for your comments. Thanx!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...