"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikan itu ialah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu,kekuatan itu kekuatanMu,kekuasaan itu
kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindungan Mu.Ya Allah jika rezekiku masih di atas langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah,jika sukar
mudahkanlah,jika ia (dari yang) haram maka sucikanlah,jika masih jauh dekatkanlah,berkat waktu Dhuha,Keagungan, Keindahan, Kekuatan dan Kekuasaan Mu,
limpahkanlah kepada hamba-hamba Mu yang saleh. Amin

March 3, 2011

Satu tempat yang sangat bes dekat Shah Alam!!

Hyeeeeee....

Harini sy ada pegi ke suatu tempat. Kat mana?
Sabar-sabar, nt sy ceritakan..

After habes kelas 'Environment Study' yang berkisahkan tentang alam sekitar yg semakin tua nih, sy berpakat-pakat dengan membe yg laen ke suatu tempat. Nak tawu ke mana?

Jap lagi sy cerita yaa...sabar k? ^_^

Before tuh, perut ktowang telah mengatakan bahawa dia n dia sangat lapar, so terpaksa la layan karenah perot nih. Kalau tak dia merajok, pastuh mula la nak wat-wat saket itu ini. Kan kan kan? Setelah berhempas pulas mencari idea kat mane nak makan, ktowang pilih 1 kedai area-area McD seksyen 2, setakat 5 taun kat cnie, tak penah lagi la ktowang mamam kat kedai nie..Sebenarnye Shah Alam nih dah tak bes pun, suma tempat ktowang dah penah jejak. Tapi nak pesan kat korang, jangan pegi kedai nih, mahal kot!! Naseb sy tak sempat amek gambar n nama kedainya sekali. Haha, seyes jahat. Jangan tiru perangai sy k.

Then, ktowang meneruskan perjalanan ke sebuah tempat yg dah lama sy plan.
1,2, 3 taraaaaaaa......


Inilah dia tempatnya. Sila jangan marah ya. 5 minit rempit dah sampai.


Untuk apa ya saya ke sana?
Ok, kejap. Nak surprisekan cket.

Setelah round-round d sekitar SACC MALL tuh, kononnya macam 1st time la pijak lantai situ, ktowang pegi ke matlamat asal, 1 tempat yg menjadi feveret shop sy every time ke SACC MALL.

Nak tawu tak?


MPH Book Store!! Ehh thanx to Mr. Google kerana mengexposekan kakak yg cumeil tuh d cnie.

Then, after 1 hour may be, I buy this.


Dah lama nak beli buku nih, tp taderk kesempatan sb PT habes~ 
T_________T

dan ini,


Ok, tipu. Ini tak beli pun sb tak cukop duwet. Laen kali sy datang balek nak dapatkan buku nih!! Pasti~


Denyut Kasih Medik by Dr Farhan Hadi memang best. Even sy terlewat membeli n membaca, tp tak pe. Sy tetap belikan? Haha. Ceritanya menarik gila kot n rasa tak sabar nak habeskan. Baru beli petang td n sy dah baca hampir 60 muka surat dah. Wawwwww..!! Susa nak cari laki mcm nih zaman skang, sgt mementingkan aspek keagamaan dalam scope keje die as a doctor.

Nak tawu lebey lanjut?

Sinopsis
Sebuah novel yang mengisahkan misi seorang doktor muda dalam memperjuangkan syariat Islam di hospital ketika bergelar doktor pelatih (houseman). Ia juga kisah masyarakat kerana menyentuh isu-isu perubatan dalam kehidupan masyarakat. Bukan itu sahaja, ia kisah seorang pemuda yang hidupnya sarat impian dan cita-cita. Lebih menarik, ia bukan hanya menyentuh fiqh perubatan bahkan turut menyelitkan fiqh wanita dan fiqh cinta. ...

Ubat Hati by Ustazah Siti Nor Bahyah tue sy tak baca lagi sb sy tak beli pon. Tp setelah d selidik, ramai jgk yg ckp bes. Buku tuh dah lama tp sy jerk yg baru tawu. Tak pe, I will get u later!!!

Nak tawu ape ade dalam buku tuh?

 Antaranya:
  1. Peranan hati
   2. Jenis-jenis hati
   3. Racun hati
   4. Tanda sakit hati
   5. Tips mengubat hati
   6. Tips menghidupkan hati
   7. Menjaga hati
   8. Doa-doa pilihan manjaga hati


Korang yang rase berminat tuh, sila la pegi beli. Sangat bermanfaat taw!!


Beginilah sy kalau dah dapat buku. Memang tak engat dunia. Even pegi becuti pun sy akan heret dia ke mana saja. Tapi tyme exam tak mcm nie pun ^_^


Saya bukan promoter yaaa!!
Ok, tadaaaa.


Bila baca buku rasa insaf jerk..
Photobucket

No comments:

Post a Comment

Lots of Love for your comments. Thanx!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...