"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikan itu ialah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu,kekuatan itu kekuatanMu,kekuasaan itu
kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindungan Mu.Ya Allah jika rezekiku masih di atas langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah,jika sukar
mudahkanlah,jika ia (dari yang) haram maka sucikanlah,jika masih jauh dekatkanlah,berkat waktu Dhuha,Keagungan, Keindahan, Kekuatan dan Kekuasaan Mu,
limpahkanlah kepada hamba-hamba Mu yang saleh. Amin

September 17, 2011

Review.

Assalammualaikum..wbt..

Hepy Malaysia day!

Sejak 4 5 menjak nih, keinginan aku nak update belog dah sampai ke paras paling bawah, kalau ikot darjah celciusnye, negative dowh!

Bukan apa, aku dah kering gler idea nak tulih kat sini. Kalau dulu asal frust menonggeng jerk, mesti terus capai lappy buruk n then jari tuh terketar-ketar sb banyak bende nak di ctekan kat alam maya nih. Now, macam dah takde bende plak, dah dekat setengah abad tenung lappy carik idea, tapi tak sampai-sampai jugak abang mood tuh!

Kalau di pikir-pikirkan n di kenang-kenangkan balek, memang dulu objektif utama bersusah payah siang malam pagi petang buat belog nih sebab nak ceritakan cerita-cerita sedey aku. Ceritanya bermula bila hati dah remuk redam dek penangan bercinta, sb orang bercinta berkapel aku pon nak jugak try, skang nahh... rasekan!, then sebab takde tempat nak mengadu (ecehhh..takde konon, padahal ramai dah tawu cerita sedey aku nih! hehe), dengan rasa yang sangat sakitnya dan dengan air mata yang berlinang-linang, terus belog nih di bina. Di bina atas dasar sedih yang teramat sangat. Haha. Ehhh nt nak buat 1 motto la untuk belog nih, "Build cause by break-off" ataupun "Build in Memories". Cehhh..macam sampah!


Now, for 1 year n 2 month already typing, even belom sampai 100 followers pon, rasanya semua tuh dah berlalu. Kalau dulu entry pon semuanya pasal sedeh sedeh sedeh! Sekarang pasal kawen kawen kawen! Owhh teruja benar nak kawen..wingwing~~

And now semua tuh dah jadi macam kenangan jerk. Ok, tinggal kenangan jerk. Kekadang ade mase kenangan tuh tibe-tibe jerk singgah, tapi kenangan tetap kenangan kan. Kalau dia kata "Hi", now aku dah bole say "Bye bye". Ahh im actually heppy when I know I am so strong (^_^)

Belog nih pon dah bertukar ayat dari jiwangssssss kepada cheer! Cehh cheer mende, asek frust jerk tak kawen-kawen lagi! N dari "saya" transform jadi "aku". Haha. Arghhhhh peduli, yang penting move on!!

Okeh, dah takde idea. Tyme to sleep n mimpi bearbear. Bearbear tuh merangkap kepada bahasa password. Kehkehkeh.

P/S: Biar tertawa meskipun berduka.

Challow!!

No comments:

Post a Comment

Lots of Love for your comments. Thanx!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...