"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikan itu ialah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu,kekuatan itu kekuatanMu,kekuasaan itu
kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindungan Mu.Ya Allah jika rezekiku masih di atas langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah,jika sukar
mudahkanlah,jika ia (dari yang) haram maka sucikanlah,jika masih jauh dekatkanlah,berkat waktu Dhuha,Keagungan, Keindahan, Kekuatan dan Kekuasaan Mu,
limpahkanlah kepada hamba-hamba Mu yang saleh. Amin

November 16, 2011

Kau dah tua erk?

Assalammualaikum...

Aku jumpa dia di bawah satu department. Aku tak kenal dia. Entah nak dijadikan jodoh kot, aku terpaksa dan dipaksa untuk bekerja dengan dia di bawah satu group. Satu aku pelik pasal dia, ape hal dia nih happy go lucky sangat?

Aku tak engat bila tarikhnya aku mula bersuara dengan dia. Mungkin sebab cerita dia yang buat aku tertarik. Mana tak attracted, bila semua cerita bukak; doraemon, sinchan. Bole jadi spesis aku.

On that time, aku bole dikategorikan student yang lembam. Orang laen rata-rata dah pegang skroll, aku yang menyemakkan diri kat kelas dia. Oke, muka memang tebal tahap duit syiling 50 sen. Junior hensem semua pandang slack. Eh kalau suka cakap suka, ape tengok-tengok?

Disebabkan tahap pendidikan aku yang tak maju tuh, aku jumpa dia. So, bila aku tawu dia budak cemerlang, ape lagi, salute kemas-kemas babe! So, aku suka jugak soal-selidik dia kenapa dia tak nak jadi budak tak pandai macam aku. Kalau tak, kite geng!!

Then, aku curik sikit aura educated dia tuh. Bole tahan jugak la tahap kerajinan aku meningkat. Perghh kau pakai ilmu ape? Bole buat aku tak tersangkut-sangkut. Kalau pandang sijil diploma bole la jugak buat mak ayah aku tersenyum dari sebelum nie. Huhhh naseb. Kalau buruk je CGPA aku, kena paksa kawen alamatnya.

Oke, nak dijadikan cerita dia sambung degree. Aku? Menangis sebab tak dapat. Ape? Kau engat aku tak pandai ke? Takde rezeki je tuh sebab memang aku pandai tapi ade lagi orang lagi pandai dari aku. Aku memang cantik tapi ade lagi orang lebey cantik dari aku. Ala-ala lagu aliff satar gitu.

Kan aku dah cakap rezeki Tuhan ada di mana-mana. So rezeki aku continue degree on the next sem. Ehh tapi dia dah jadi senior aku. Start dari hari tuh aku tukar status dia jadi senior terhormat. Apa-apa assignment yang lebey kurang sama, aku mintak copy cat dari dia. Itu memang cara aku nak study smart. Nak tiru? Boleh!

YM tempat aku leypak dengan dia memandangkan dia bertaraf artis yang agak susah nak terserempak kt mana-mana. Cerita sedey, serunuk, geram, marah dan yang paling selalu buat, gossip liar. Kau memang hebat bab gosip nih. Salute lagi sekali! Tapi kau lagi hebat kalau nak cerita kau menangis kat aku. Oke, salute untuk kedua kali!

Kalau aku terkenang-kenangkan, susa aku nak dapat orang mcm kau. Sudi pasang telinga, sudi menyibokkan diri nak tahu hal ehwal semasa aku, sudi motivate aku, sudi belanje aku makan, sudi bergossip dengan aku. Sudi serba serbi.

Terima kasih.

So, aku sudi untuk meluangkan masa aku yang sibok sangat semata-mata nak tulih cerita pasal kau. Jangan terharu pulak. Aku tawu kau emosional. Nanti tak pasal-pasal ajak aku YM nak menangis kat situ.

Kau engat aku saja-saja ke nak tulih cerita pasal kau. Memandangkan dah lama kau terengen nak femes kat belog aku, so aku kotakan hasrat kau. Sempena hari kau dijadikan..

Kau cakap, 5 tahun akan datang mungkin kau kacak macam nie.
Oke, aku terima.

Happy besday pakcik!
Aku harap kau dah matured banyak.
Aku jugak doakan semoga kau bahagia dunia akhirat.
dan Aku jugak mintak Tuhan kabulkan permintaan kau nak jadi macam Lee Yeong Jae.
Satu lagi, stay forever as my BFF!!

Tapi satu je aku pelik pasal kau, apesal kau pun nak sama bulan lahir dengan aku? Bulan November untuk orang yang comel dan tak pandai macam aku jer. Uhh sibok nak sama.


P/S: Aku hanya ada dua orang BFF lelaki and He's one of them.

2 comments:

  1. *sambil menangis2* sob2. thanks sbb buat entri khas utk aku. terharu sgt okei. ni puji lebih2 ni nk suruh aku belanja mkn ke? hehe.

    ReplyDelete
  2. @niezam eklas nih!
    sekali setahun je aku eklas utk hang..
    hihi

    ReplyDelete

Lots of Love for your comments. Thanx!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...